Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Puoselėkime savo sveikatą!

Viskas, ką reikia žinoti apie sveikatos puoselėjimą.

Randai – buvusių žaizdų šešėliai, kurie gali būti panaikinti

Dėl neatsargių veiksmų ar nelaimingų atsitikimų žmogaus kūną dažnai „papuošia“ ne tik sumušimų žymės (vadinamos mėlynės) bet ir žaizdos. Žinoma, jos ilgainiui užgyja, tačiau jų vietose lieka didesni ar mažesni randai. Randai gali atsirasti ir dėl kitų aplinkybių bei yra skirstomi į kelias grupes:

  • Kontraktūros. Tokie randai susidaro dažniausiai tuomet, kai oda yra nudeginama. Kontraktūroms būdinga kieta oda, kuri net gali riboti asmens judesių laisvę. Jei nudegimas buvo itin stiprus, kontraktūros gali būti labai gilios bei paveikti tiek raumenis, tiek ir nervus.

  • Hipertrofiniai ir keloidiniai randai. Tai aukščiau aprašyti randai, atsiradę buvusių sužeidimų vietose. Keloidiniai randai skiriasi tuo, kad atsiranda kaip ypatingai sunkaus gijimo pasekmė ir yra kur kas ryškesni už hipertrofinius randus.

  • Aknės randai. Bene dažniausiai pasitaikanti randų rūšis. Likę mažesni ir didesni randeliai – buvusios aknės (spuogų) pasekmė.

Randai su laiku gali kisti – jie tampa vis mažiau matomi, traukiasi ir galiausiai tampa mažai matomi. Jiems panaikinti ar sumažinti jų matomumą gali būti naudojamos tam tikros priemonės, tad svarbu jas aptarti.

Randų gydymas lazeriu

Tai bene geriausias būdas pašalinti ne tik randus, bet ir strijas (daugiau informacijos – http://www.bioklinika.lt/striju-acne-spuogu-sukeltu-bei-hipertrofiniu-randu-salinimas-rinofimos-gydymas/). Lazerio pagalba galima pašalinti spuogų sukeltus ir hipertrofinius randus švelniai ir užtikrintai. Verta paminėti ir tai, kad šios procedūros dėka galima pašalinti ir perteklinius nosies audinius, kuomet nosies srityse yra padidėjusios riebalinės liaukos.

Chirurginis gydymas

Toks randų naikinimo būdas dažniausiai naudojamas keloidinių randų pašalinimui. Operacijos dėka odos darinys yra tvarkingai panaikinamas, vis dėlto, kaip šios procedūros pasekmė taip pat atsiranda... randas. Žinoma, po operacijos likęs randas bus kur kas mažesnis už buvusįjį, o jį panaikinti bus galima paprastesne procedūra (pvz. lazeriu).

Kitos randų gydymo priemonės

Kai kurios priemonės gali padėti sumažinti randų iškilumą ir ryškumą. Tam naudojamos steroidų injekcijos, silikono pleistrai ar krioterapija (šaldomoji terapija, kurios metu naudojamas skystas azotas).

Esant galimybei patartina randus pašalinti būtent lazerio pagalba. Ši procedūra trunka itin trumpai, jos dėka skatinama kalogeno gamyba ir susiformuoja nauja oda, kuri yra tolygi ir švelni.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post
I
Aš naikinausi randą chirurginiu būdu. Buvo toks labai nemažas ant kojos( būdama maža persipjoviau koją). Tai po operacijos dar tepaliukais tepiau, ir tikrai daug gražiau atrodo ir mažiau į akis krenta.<br /> https://gpklinika.lt/randu-korekcijos/
Reply
E
Pritariu!!